dissabte, 24 d’octubre del 2009

DEURES CAP DE SETMANA 24-25 D'OCTUBRE

Aquesta setmana sols hi ha deures de matemàtiques.
La primera part consta de 3 problemes. Cal recordar als nens/es que per resoldre'ls cal que segueixin aquest esquema:
1. DADES: En aquest apartat han d'escriure les dades que ens dóna el problema, ja sigui amb nombres, com amb dibuixos.
2. QUÈ ENS DEMANA: Res més senzill, que escriure la pregunta que demana el problema.
3.OPERACIÓ: Mitjançant dibuixos o sense, cal esbrinar quina operació seria la convenient per resoldre el problema. Un cop decidida l'operació cal realitzar-la (és necessari que l'escriguin) per a més seguretat per ells/es.
4.RESPOSTA: En aquest apartat, els nens/es han d'escriure amb lletres la resposta obtinguda. (Cal fer una frase, no serveix sols el nombre).
La segona part dels deures, és un conjunt de sumes i restes. Aquest apartat no té més complicació que realitzar els càlculs. Sobretot fer fixar als nens/es que hi ha sumes duent-ne.


La darrera part tot i que sembla fàcil, cal estar un poc al seu costat, perquè els hi va costar un poc.
En aquesta part seria convenient que ells/es es dibuixessin en un full a part una línia on hi surten tots els nombres acabats en zero: 0, 10, 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80 i 90. Entre nombre i nombre es poden realitzar 8 retxes petites (com si fos un regle). D'aquesta manera els nens/es podran situar el nombre de l'exercici damunt la retxa i visualment veurant quin nombre acabat en zero hi ha davant i quin darrera i també comprovarant quin és el nombre que més s'hi apropa.
Esperem que us vagi bé!
Bon cap de setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada