dijous, 28 de maig del 2009

DEURES CAP DE SETMANA DEL 30 DE MAIG AL 1 DE JUNY

Idó, comencem.Al llarg d'aquesta setmana hem iniciat "LA SUMA PORTANT-NE". Aquesta suma, és quan ses unitats un cop sumades donen 10 o un nombre major de 10. Com fer-les.
1.- Primer de tot, cal que recordem que primer s'han de sumar ses unitats i després ses desenes.
2.- Fer adonar als fills/es, que la suma de les unitats és major o igual a 10.
3.- És aleshores quan del resultat de la suma, cal fer-los veure que hi ha un valor que són unitats i s'altre desenes. Idó, el valor de ses unitats s'ha de col·locar davall la columna de les unitats, i el valor de les desenes el regalem a dalt de la columna de les desenes per a poder-les sumar després. És molt important saber descomposar el resultat de la suma de les unitats i aclarir als fills/es que no es poden barrejar unitats amb desenes i a l'inversa.

Exemple:

Pares i mares, aquest cap de setmana, tot i ser llarg i FESTIU, molt FESTIU per tots/es nosaltres, cal fer feina i asseure's una estona amb els vostres fills/es. Ara ja queda una passa per acabar el curs, i no podem badar. Així que passeu-vos-ho molt bé, però estireu una estoneta d'aquest cap de setmana per fer acompanyar amb la feina als vostres fills/es.


Primer: ses unitats són 5 i 7. Sumem-les: 12.
Segon: Col·loquem ses unitats del resultat ("2") sota la columna de les unitats. I sa desena ("1") damunt la columna de les desenes.
Tercer: Sumem ses desenes que teniem 4 + 3 = 7 i després sumem la desena que hem afegit "1": 7+1= 8
Quart: el resultat és 82.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada