dissabte, 8 de novembre del 2008FEIM EN JOAN MIRÓ!!

A les hores de plàstica hem començat a estudiar en Joan Miró!!


Sabeu qui era?


En Joan Miró va néixer el dia 20 d'abril de lany 1892 a Barcelona. Des de ben petit es passava hores i hores fent dibuixos i sobretot barrejant els colors. Quan tenia setze anys va agafar una malaltia que es deia tifus, i els seus pares van decidir enviar-lo a reposar i curar-lo a un poble de Tarragona (Montroig).. Allà va pintar molts quadres i molt aviat es va posar bé. Poc temps després, feia la seva primera exposició a Barcelona. Durant una colla danys va continuar passant els estius a Mont-roig i els hiverns a París, on de mica en mica anava venent quadres.
Molts anys més tart, al 1956, va veure fet realitat el seu somni en instalar-se definitivament a l'estudi que larquitecte Josep Lluís Sert li va fer a l'illa de Mallorca. Anys més tard també va construir la Fundació Miró a Barcelona. A poc a poc, en Joan Miró anava essent conegut i s'organitzaven exposicions d'ell arreu del món.
Les formes que ell dibuixa són senzilles i són poques. Els seus colors són forts i vius: el blau, el vermell, el groc, el negre i el blanc. En Joan Miró va treballar sempre de valent, no va aturar mai d'investigar, va realitzar tapissos, escultures...

El 25 de desembre de lany 1983 en Joan va morir.


Tant a les hores de plàstica, així com també en moments que hem fet feina amb ordinadors, hem anat cercant diferents quadres d'en Joan Miró. Així mateix hem anat duent imatges i llibres que hem trobat a casa per conèixer millor els quadres d'aquest pintor.En té molts i de molts polits!!

Uns dels que més ens ha agradat ha estat el "Blau II" i també "L'or de l'atzur", que hem anat intentat fer a classe amb témperes!! Coneixeu aquests quadres?


Mirau què bé que ens han quedat!!


1 comentari:

  1. Com que aquest any la comunicació entre pares i mestres és diferents dels anys passats, crec que serà molt útil aquest bloc, sobretot pels pares que tenim fills que no sempre tenen ganes d'explicar el que fan a l'escola. Molt bé!

    ResponElimina