divendres, 24 d’octubre del 2008

FEIM EN MIRÓ


QUI ERA JOAN MIRÓ ?

JOAN MIRÓ

En Joan Miró va néixer el dia 20 d’abril de l’any 1892 a Barcelona. Des de ben petit es passava hores i hores fent dibuixos i sobretot barrejant els colors. Quan tenia setze anys va agafar una malaltia que es deia tifus, i els seus pares van decidir enviar-lo a reposar i curar-lo a un poble de Tarragona (Montroig).. Allà va pintar molts quadres i molt aviat es va posar bé. Poc temps després feia la seva primera exposició a Barcelona. Durant una colla d’anys va continuar passant els estius a Mont-roig i els hiverns a París, on de mica en mica anava venent quadres.

Molts anys més tart, al 1956, va veure fet realitat el seu somni en instalar-se definitivament a l’estudi que l’arquitecte Josep Lluís Sert li va fer a l’illa de Mallorca. Anys més tard també va construir la Fundació Miró a Barcelona. De mica en mica, en Joan Miró anava essent conegut i s’organitzaven exposicions d’ell arreu del món.

Les formes que ell dibuixa són senzilles i són poques. Els seus colors són forts i vius: el blau, el vermell, el groc, el negre i el blanc. En Joan Miró va treballar sempre de valent, no va aturar mai d’investigar, va realitzar tapissos, escultures...El 25 de desembre de l’any 1983 en Joan va morir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada